Hemelvaart uitgelegd met LEGO

In Nederland is Hemelvaartsdag een vrije dag. Maar waar komt die dag ook al weer vandaan? Dit filmpje legt het uit met Lego.

Recentelijk toegevoegd

De Katholieke Keuken van Mauricio Meneses - Colombiaanse Arepas

In deze aflevering gaat Marjolijne op bezoek bij pastor Mauricio Meneses in Soest en maakt samen met hem Colombiaanse Arepas. Hoe is het om als Colombiaan en als missionaris in Nederland te werken? Wat zijn de verschillen tussen beide landen?

Paus Franciscus vraagt om gebed voor Soedan

Paus Franciscus vraagt iedereen om te bidden voor Soedan. Ook ontving hij een speciale 'kindertrein en stuurde een supervisor naar Lourdes. Dit en meer in de nieuwsupdate van deze week!

Vader worden

In de eerste serie voor en door katholieke ouders maken we kennis met Sander en Ilona en hun pasgeboren dochter Lena.

Lourdes is een plek van troost

Ik ben in Lourdes voor opnames van Roderick Zoekt Licht. In dit filmpje zie je een paar indrukken.

Lentesalade met Zalm

Katholiek Vandaag is te gast in de keuken van priester Jan-Jaap van Peperstraten. Hij maakt een heerlijke lentesalade met zalm klaar en vertelt over zijn activiteiten als 'Twitterpastoor'.

Paus pleit voor verwelkoming en bescherming van migranten

Een drukke week in het Vaticaan voor Paus Franciscus. Hij brak een lans voor migranten, ontving medewerkers van Caritas International en 6000 jonge voetballers. Je ziet het in onze Katholiek Vandaag Nieuwsupdate!

Paus Franciscus veroordeelt voedselverspilling

Afgelopen week sprak Paus Franciscus zich uit tegen voedselverspilling en onderstreepte hij het belang van onafhankelijke journalistiek in een audiëntie met buitenlandse correspondenten. Dit en meer in onze wekelijkse nieuwsupdate.

1 reactie op “Hemelvaart uitgelegd met LEGO”

Leuk, die legofilmpjes!
Eigenlijk zouden er nog veel meer bij moeten komen, ook over katholieke gebruiken enzo. Ik vond de uitlegfilmpjes-serie van thatcatholicshow heel goed vroeger, misschien kunnen die opnieuw worden gemaakt, wel of niet in lego XD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *