Theo Laat Los – Deel 1: Armoede en Eenvoud

Theo was pastoor in een goedlopende parochie en gelukkig met zijn werk als priester. Maar nog niet zo lang geleden veranderde zijn leven ingrijpend. Hij voelde zich geroepen om alles wat hij had los te laten om in eenvoud en armoede te gaan leven als kluizenaar op het Franse platteland.

In deze nieuwe serie van Katholiek Vandaag deelt Theo zijn ervaringen met ons en vertelt over stilte en vergeving, over de kunst van het loslaten en een nieuw begin maken en over armoede als de weg naar een nieuwe lente van de kerk.

Deel 1: Armoede en eenvoud

Volg en like ons
Programma: Theo Laat Los

Recentelijk toegevoegd

“Met God sterft het leven nooit”

Paus Franciscus geeft speciale Urbi et Orbi zegen op 27 maart

Benedictus XVI, kardinaal Sarah en het celibaat - de feiten op een rij

Er is grote commotie ontstaan rond een boek dat kardinaal Sarah samen met emeritus paus Benedictus XVI geschreven zou hebben over het celibaat. Is het een stellingname tegen paus Franciscus en de Amazonesynode? Hoe reageert het Vaticaan? Wat zegt Mgr. Gänswein over de kwestie? Marjolijne en Roderick zetten de feiten op een rij.

Waarom werd paus Franciscus kwaad en is de film The Two Popes de moeite waard? (Recensie)

Paus Franciscus vroeg onlangs vergeving voor het slechte voorbeeld dat hij op oudejaarsavond had gegeven. Wat was er aan de hand? En is de Netflix film 'The Two Popes' de moeite waard? Bekijk onze recensie en de het laatste nieuws over de paus en het Vaticaan in deze nieuwe aflevering van Vaticaan Vandaag! Het pausbloemetje van deze week gaat naar het Katholiek Alphacentrum. Op het einde van de video vertellen we je waarom!

De reis van Maria en Jozef - Deel 8: Het kindje Jezus

In dit laatste Kerstverhaal voorgelezen door bisschop Harrie Smeets horen we hoe de herders iets meemaken dat hun leven voorgoed zal veranderen... Zalig Kerstfeest namens ons allemaal! En als je in deze Kerstdagen het leven wil veranderen van jonge moeders en hun kinderen in onze tijd, denk dan aan de Adventsactie: www.adventsactie.nl

De reis van Maria en Jozef - Deel 7: De herbergier

Als Maria en Jozef eindelijk in Betlehem aankomen zijn de herbergen vol. In dit kerstverhaal vertelt bisschop Harrie Smeets hoe ze op een bijzondere manier toch nog onderdak vinden. Help ook jonge moeders en hun kinderen in onze tijd met een gift tijdens de Adventsactie: www.adventsactie.nl

De reis van Maria en Jozef - Deel 6: De waarzegster

In het zesde verhaal over de reis naar Betlehem vertelt bisschop Harrie Smeets over een waarzegster en haar glazen bol. Ze zegt precies te weten wat Maria en Jozef te wachten staat. Maar is ze te vertrouwen? Steun jonge moeders en hun kinderen in onze tijd en help ze met een gift aan de adventsactie: www.adventsactie.nl

De reis van Maria en Jozef - Deel 5: De zoon van de slager

In het vijfde verhaal van de reis van Maria en Jozef naar Betlehem vertelt bisschop Harrie Smeets over hun ontmoeting met een humeurige slager die net aan tafel wil gaan... Help jonge moeder en hun kinderen in moeilijke omstandigheden door een gift aan de Adventsactie via www.adventsactie.nl!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.