Paus spreekt afschuw uit over bomaanslagen in Sri Lanka

Paus Franciscus sprak zijn afschuw uit over de bomaanslagen in Sri Lanka, waste de voeten van gevangenen en stond stil bij het lijden van vrouwelijke slachtoffers van mensenhandel. Je ziet het in onze nieuwsupdate!

Katholiek Vandaag Nieuws

Paus Franciscus vraagt om gebed voor Soedan

Paus Franciscus vraagt iedereen om te bidden voor Soedan. Ook ontving hij een speciale 'kindertrein en stuurde een supervisor naar Lourdes. Dit en meer in de nieuwsupdate van deze week!

Paus pleit voor verwelkoming en bescherming van migranten

Een drukke week in het Vaticaan voor Paus Franciscus. Hij brak een lans voor migranten, ontving medewerkers van Caritas International en 6000 jonge voetballers. Je ziet het in onze Katholiek Vandaag Nieuwsupdate!

Paus Franciscus veroordeelt voedselverspilling

Afgelopen week sprak Paus Franciscus zich uit tegen voedselverspilling en onderstreepte hij het belang van onafhankelijke journalistiek in een audiëntie met buitenlandse correspondenten. Dit en meer in onze wekelijkse nieuwsupdate.

Paus kondigt nieuwe maatregelen aan tegen misbruik

Afgelopen week betuigde de paus zijn medeleven met de slachtoffers van de aanslag op een kerk in Burkino Faso. Ook bedankte hij alle moeders in de wereld en wijdde hij 19 nieuwe priesters en vaardigde hij een edict uit met nieuwe maatregelen tegen misbruik in de kerk.

Paus bezoekt Bulgarije en Noord-Macedonië

Paus Franciscus heeft een drukke week achter de rug. In drie dagen tijd legde hij 2000 kilometer af, gaf 12 toespraken en had 14 ontmoetingen! Je ziet het in de Katholiek Vandaag Nieuwsupdate van deze week!

Paus Franciscus: Kappers, stop met roddelen!

Wat is het advies van paus Franciscus aan de kappers van Italië? En waarom draagt hij een vreemd hoofddeksel? Je ziet het in de Katholiek Vandaag nieuwsupdate van deze week!

De brand in de Notre-Dame en Palmpasen in het Vaticaan

Paus Franciscus reageert op de verwoestende brand in de Notre-Dame van Parijs en kust de voeten van Zuid-Soedanese leiders. Dit en meer in het Katholiek Vandaag Nieuwsoverzicht van deze Goede Week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *