Benedictus XVI, kardinaal Sarah en het celibaat – de feiten op een rij

Er is grote commotie ontstaan rond een boek dat kardinaal Sarah samen met emeritus paus Benedictus XVI geschreven zou hebben over het celibaat. Is het een stellingname tegen paus Franciscus en de Amazonesynode? Hoe reageert het Vaticaan? Wat zegt Mgr. Gänswein over de kwestie? Marjolijne en Roderick zetten de feiten op een rij.

Ontdek waarom het pausbloemetje deze week gaat naar broeder Guy Dilweg ofm.

Programma: Vaticaan Vandaag

Vaticaan Vandaag

“Met God sterft het leven nooit”

Paus Franciscus geeft speciale Urbi et Orbi zegen op 27 maart

Waarom werd paus Franciscus kwaad en is de film The Two Popes de moeite waard? (Recensie)

Paus Franciscus vroeg onlangs vergeving voor het slechte voorbeeld dat hij op oudejaarsavond had gegeven. Wat was er aan de hand? En is de Netflix film 'The Two Popes' de moeite waard? Bekijk onze recensie en de het laatste nieuws over de paus en het Vaticaan in deze nieuwe aflevering van Vaticaan Vandaag! Het pausbloemetje van deze week gaat naar het Katholiek Alphacentrum. Op het einde van de video vertellen we je waarom!

Vaticaan Vandaag - Week 50: Paus haalt opnieuw vluchtelingen naar Rome

Marjolijne en Roderick vertellen wat hen raakte in het nieuws rond paus Franciscus en het Vaticaan deze week en introduceren het eerste bloemetje voor de paus! Hartelijke felicitaties aan de Parochie H. Paus Johannes XXIII (in de video vertellen we waarom!).

Het nachtelijke wonder bij de Kerstboom op het Sint Pietersplein

De paus bezoekt de plek waar de Heilige Franciscus de eerste Kerststal bouwde, de Zwitserse Garde krijgt een stripverhaal en Paus Franciscus haalt 30 vluchtelingen van Lesbos naar Rome. En er gebeurde iets wonderlijks rond de Kerstboom op het Sint Pietersplein... Je ziet het in Vaticaan Vandaag van deze week!

Vaticaan Vandaag Week 48 - Paus Franciscus in Thailand en Japan!

Wat gebeurde allemaal er tijdens het bezoek van Paus Franciscus aan Thailand en Japan? Marjolijne en Roderick praten je in een kwartiertje weer helemaal bij!

Vaticaan Vandaag Week 47: Paus Franciscus in Thailand en Japan!

Paus Franciscus bezoekt Thailand en Japan, het Vaticaan opent een nieuw centrum voor daklozen en de paus schuift aan bij een feestmaal voor 1500 armen. Je ziet het in Vaticaan Vandaag van deze week!

Vaticaan Vandaag Week 46 - Het Vaticaan vs. voedselverspilling en de Paus wil naar Zuid-Soedan

Marjolijne en Roderick praten je weer bij over alles wat er de afgelopen week weer gebeurde in het Vaticaan en rond paus Franciscus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.