De reis van Maria en Jozef – Deel 5: De zoon van de slager

In het vijfde verhaal van de reis van Maria en Jozef naar Betlehem vertelt bisschop Harrie Smeets over hun ontmoeting met een humeurige slager die net aan tafel wil gaan… Help jonge moeder en hun kinderen in moeilijke omstandigheden door een gift aan de Adventsactie via www.adventsactie.nl!

Volg en like ons

De reis van Maria en Jozef

De reis van Maria en Jozef - Deel 8: Het kindje Jezus

In dit laatste Kerstverhaal voorgelezen door bisschop Harrie Smeets horen we hoe de herders iets meemaken dat hun leven voorgoed zal veranderen... Zalig Kerstfeest namens ons allemaal! En als je in deze Kerstdagen het leven wil veranderen van jonge moeders en hun kinderen in onze tijd, denk dan aan de Adventsactie: www.adventsactie.nl

De reis van Maria en Jozef - Deel 7: De herbergier

Als Maria en Jozef eindelijk in Betlehem aankomen zijn de herbergen vol. In dit kerstverhaal vertelt bisschop Harrie Smeets hoe ze op een bijzondere manier toch nog onderdak vinden. Help ook jonge moeders en hun kinderen in onze tijd met een gift tijdens de Adventsactie: www.adventsactie.nl

De reis van Maria en Jozef - Deel 6: De waarzegster

In het zesde verhaal over de reis naar Betlehem vertelt bisschop Harrie Smeets over een waarzegster en haar glazen bol. Ze zegt precies te weten wat Maria en Jozef te wachten staat. Maar is ze te vertrouwen? Steun jonge moeders en hun kinderen in onze tijd en help ze met een gift aan de adventsactie: www.adventsactie.nl

De reis van Maria en Jozef - Deel 4: De wijnboer

In het vierde verhaal op weg naar Kerstmis komen Maria en Jozef een teleurgestelde wijnboer tegen. Maar dan gebeurt er iets dat niemand verwachtte... Voorgelezen door Mgr. Harrie Smeets voor de Adventsactie. Help jonge moeders en hun kinderen in arme landen van vandaag door een gift via www.adventsactie.nl!

De reis van Maria en Jozef - Deel 3: De Samaritaanse bij de put

In de laatste week voor Kerstmis vertelt bisschop Harrie Smeets elke dag een Kerstverhaal over de reis van Maria en Jozef naar Bethlehem om aandacht te vragen voor het lot van jonge moeders en hun kinderen in arme landen. Steun hen via www.adventsactie.nl! De verhalen zijn geschreven door Marjet de Jong bij scenes uit het Kerstdiorama van Christien Dijkstra dat te zien is in de grot MergelRijk in Valkenburg. De Kerstverhalen zijn een samenwerkingsproject van Roderick Zoekt Licht, Katholiek Vandaag en Adventsactie/Vastenactie.

De Reis van Maria en Jozef - Deel 2: De bakker

In de laatste week voor Kerstmis vertelt bisschop Harrie Smeets elke dag een Kerstverhaal over de reis van Maria en Jozef naar Bethlehem om aandacht te vragen voor het lot van jonge moeders en hun kinderen in arme landen. Steun hen via www.adventsactie.nl! De verhalen zijn geschreven door Marjet de Jong bij scenes uit het Kerstdiorama van Christien Dijkstra dat te zien is in de grot MergelRijk in Valkenburg. De Kerstverhalen zijn een samenwerkingsproject van Roderick Zoekt Licht, Katholiek Vandaag en Adventsactie/Vastenactie.

De reis van Maria en Jozef - Deel 1: De herder

In de laatste week voor Kerstmis vertelt bisschop Harrie Smeets elke dag een Kerstverhaal over de reis van Maria en Jozef naar Bethlehem om aandacht te vragen voor het lot van jonge moeders en hun kinderen in arme landen. Steun hen via www.adventsactie.nl!

Recentelijk toegevoegd

“Met God sterft het leven nooit”

Paus Franciscus geeft speciale Urbi et Orbi zegen op 27 maart

Theo Laat Los - Deel 2: Ora et Labora

De Nederlandse priester Theo van Osch leeft sinds een paar jaar in eenvoud en armoede als kluizenaar op het Franse platteland. In deze aflevering vertelt hij over het belang van een goed evenwicht tussen werk en gebed.

Theo Laat Los - Deel 1: Armoede en Eenvoud

Kluizenaar Theo van Osch vertelt over de kunst van het loslaten

Benedictus XVI, kardinaal Sarah en het celibaat - de feiten op een rij

Er is grote commotie ontstaan rond een boek dat kardinaal Sarah samen met emeritus paus Benedictus XVI geschreven zou hebben over het celibaat. Is het een stellingname tegen paus Franciscus en de Amazonesynode? Hoe reageert het Vaticaan? Wat zegt Mgr. Gänswein over de kwestie? Marjolijne en Roderick zetten de feiten op een rij.

Waarom werd paus Franciscus kwaad en is de film The Two Popes de moeite waard? (Recensie)

Paus Franciscus vroeg onlangs vergeving voor het slechte voorbeeld dat hij op oudejaarsavond had gegeven. Wat was er aan de hand? En is de Netflix film 'The Two Popes' de moeite waard? Bekijk onze recensie en de het laatste nieuws over de paus en het Vaticaan in deze nieuwe aflevering van Vaticaan Vandaag! Het pausbloemetje van deze week gaat naar het Katholiek Alphacentrum. Op het einde van de video vertellen we je waarom!

Vaticaan Vandaag - Week 50: Paus haalt opnieuw vluchtelingen naar Rome

Marjolijne en Roderick vertellen wat hen raakte in het nieuws rond paus Franciscus en het Vaticaan deze week en introduceren het eerste bloemetje voor de paus! Hartelijke felicitaties aan de Parochie H. Paus Johannes XXIII (in de video vertellen we waarom!).

Het nachtelijke wonder bij de Kerstboom op het Sint Pietersplein

De paus bezoekt de plek waar de Heilige Franciscus de eerste Kerststal bouwde, de Zwitserse Garde krijgt een stripverhaal en Paus Franciscus haalt 30 vluchtelingen van Lesbos naar Rome. En er gebeurde iets wonderlijks rond de Kerstboom op het Sint Pietersplein... Je ziet het in Vaticaan Vandaag van deze week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.